Vertraging 7 + 8 ?

Je klimt highballs, valt van hoog op puntige stenen, landt naast de crashpad, op één been, op je rug, ongecontroleerd en er gebeurt in meer dan 20 jaar boulderen niets. De eerste jaren dat ik boulderde bestonden er niet eens crashpads… En je glijdt van een meter hoogte uit een plaat in de hal en je breekt je voet. Mijn beschermengelen zijn me in 27 jaar klimmen altijd bijzonder goed gezind geweest. Ik geloof er niet in, maar soms grapte ik dat ik er zeker een stuk of vijf heb. Ze hadden blijkbaar even iets beters te doen. Laten we hopen dat ze iemand gered hebben die hun hulp harder nodig had dan ik.

ctscan.jpg

Drie gewone foto’s bij de EHBO waren niet genoeg. Een dag later bleek uit de ct-scan dat er twee stukken van mijn talusbot zijn afgebroken. Daardoor kan ik voorlopig niet door het bos struinen. Ik ga mijn uiterste best doen om de komende weken rustig te herstellen. Flink aan de bak dus met foto’s kiezen en bewerken, het document controleren op fouten, heel veel andere saaie dingen achter de computer en mijn opdrachtgevers. En daarna weer volle bak er tegenaan in het bos. Terug naar de zwijnen.

In Bleau zijn de condities eindelijk weer goed. Want deze klassieker was door een greep waar een stuk vanaf was gebroken (ja, die dingen breken ook) al een tijd niet meer geklommen. Drie varianten. Die van links kende ik nog niet en blijkt 7b+ te zijn, de tweede is 7c+, de derde 8a.

9 Responses to “Vertraging 7 + 8 ?”

 1. Leon Says:

  Hey Bart,

  Wat vervelend, heel veel sterkte & voorspoedig herstel!
  En kijk vooral ook eens op het blog van Dave Macleod, hij had een vergelijkbaar letsel en is al iets verder in zijn herstel: http://www.davemacleod.blogspot.nl/
  Wellicht kan je nog goede revalidatie-tips van hem krijgen?

 2. Erwin Says:

  Sterkte Bart!

 3. Robert-Jan Says:

  Veel sterkte man. Dat je maar weer snel kan/mag klimmen!

 4. grubber Says:

  hallo bart,

  hopelijk herstel je snel en vooral volledig. ik heb -in mindere mate- het zelfde gehad, en ben weer 100%. ik hoop echt dat het voor jou ook zo verloopt!

 5. grubber Says:

  oh, uit de tekst begrijp ik dat je wsch geopereerd moet worden.. nogmaals sterkte!

 6. Bart Says:

  Dank allemaal! Gelukkig geen operatie.

 7. jonas Says:

  drie jaar geleden ook mijn talusbot gebroken in Médaille en chocolat (geen lachertje), nu toch weer aan de gang..sterkte

 8. Bart Says:

  Hoi Jonas, dat filmpje ken ik. Inderdaad geen lachertje…

 9. Hans & Hanka Says:

  Fijn dat er geen ijzerwerk hoeft te worden ingezet. Hopelijk kun je snel herstellen en daarna weer opnieuw 27 jaar breukvrij klimmen. Sterkte.

Leave a Reply